Yaz Kapıda !! Diyet Yapmak İçin 5 Motive Edici Neden !!

17:12 Unknown 0 Comments


Evet Kadınlar kış mevsiminde kalori hesabı yapmadan abur cuburları mideye indirirken '' yaza kadar veririm ya! '' dediyseniz işte şu an tam zamanı. Yaz mevsimine 3 ay gibi bir süre varken yavaştan başlayarak sizi tatmin eden fitlikte yaza merhaba diyebilirsiniz. Size şok diyet veya diyet taktikleri değil de bu işin beyinde başladığına inananlardan biri olarak 5 motive edici nedeni sizlerle paylaşacağım.

1. AYNADA KENDİNİZİ BİR İNCELEYİN

Duştan çıkınca aynanın önüne geçip kendinizi bir inceleyin. Ben o son hamburgeri yemeyecektim demeden İyiki de yemişim ama artık yemesem daha iyi diyerek kendinizi suçlamadan ben bu kiloları veririm diyerek kendinizi bu yolda motive edebilirsiniz.

2. YAZ KREASYONLARINA BAKIN

Bu yaz ne moda? Bu yaz kızlar hangi mini şortlarının üzerine salaş t-shirtlerini çekip rahat rahat çıkacak? siz de neden yapamayasınız? Unutmayın sizin kendinizi beğenmeniz önemli. Önemsemediğiniz başka insanların görüşleri önemli değil. Sizin o şortun hakkını vererek, rahatça bacak bacak üstüne atmadan oturamamanız için engeliniz nedir?

3. MAYO MU, BİKİNİ Mİ?


Geçen yaz mayo giymiş olabilirsiniz göbekleri kamufle etmiş olabilirsiniz ama bu yaz sahilde salına salına bikininizin üstüne pareonuzu bağlayıp yürümeyi istemez misiniz? Herşeyden önce denize girerken sahilde oturup üstünüzü çıkartmayı bekliyorsunuz, etrafınızda size bakan kimse yok aslında ama o özgüvensizlik yüzünden şezlongdan bir anda üstünüzü çıkartıp caretta caretta gibi denize koşarak, kimse görmeden denizin içine gidip oturmak istemezsiniz değil mi?

4. DENİZ, HAVUZ KENARINDA GÜZEL FOTOĞRAFLAR

Kışın ortasında instagram ana sayfanıza güzel fit kadınların fotoğrafları düşüyor haliyle siz de  stalkluyorsunuz. Parmaklarınız yavaş yavaş ekranda aşağıya doğru yaz fotoğraflarına kayıyor yani yaz mevsiminin hakkını vermişler değil mi? Bir an kendinizi sorguladığınız, neden ben de böyle olmayayım dediğiniz anı herkes 1 kez yaşamıştır. Evet biraz irade biraz sabırla gerçekten zayıf ve sağlıklı olabilirsiniz.

5. ÖNCE / SONRA FOTOĞRAFI YANİ SHOP DEĞİL AZİM ! 

Arkadaşlarınızı bir an şoka uğratmak gerçekten sizin bu motivasyonunuzu tavan yapacak bir diğer sebep. Bir düşünün önceki fotoğrafınızda kilolu haliniz bir sonrakinde yepyeni bir siz. Zaten alımlı olabilirsiniz yüzünüz istemediğiniz kadar güzel olabilir ama yine de vücudunuz hem sağlığınız için önem arz ediyor hem de genç yaşta iseniz ilerleyen zamanlarda veremeyeceğiniz kilolara sizinle birlikte yaşama fırsatı vermeyin. Gelinlik, Mezuniyet, tanıdığınız birinin düğünü nerde olursa olsun giydiğiniz herşeyin sizi bambaşka biri yapacağını unutmayın.

Unutmayın!! Kilo veremiyor da olabilirsiniz kilolarınızla barışık biri olarak kalmak isteyebilirsiniz. Görselciğile karşı olanların bu yazıyı zaman kaybı bulması beni şaşırtmaz hassasiyetinize saygı duyarım. Yabancı olan kimse sizin kilolarınızı takmıyor zaten önemli olan sizin kendinizi iyi hissetmeniz. Bu 5 neden beni motive etmiyor dediğiniz an sizin diyet fikrine çok uzak olduğunuz anlamına gelir. Önce sağlıklı yaşam daha sonra sizin aynaya baktığınızda gülümsemeniz herşeye değer !





You Might Also Like