İşte Dünya'nın En Pahalı Evi!

22:37 Unknown 0 Comments


 Dünyanın en pahalı evi, dünyanın en zengin iş adamları sıralamasında 5. olan Hintli Mukesh Ambani'ye ait. Zengin iş adamı Makesh 43 milyon dolarlık bir servete sahip. 2 milyon dolara mal ettiği bu rezidans görünümlü sıradışı evi ise biraz biz züğürtlerin çenesini yoracak...



 173 metre yüksekliğinde 27 kat olan Antilia Hindistan'ın Mumbai kentinde inşa edilmiştir. Antilia'da oyun salonundan sinema salonuna, helikopter pistinden park yerine kadar herşey düşünülmüş.


 Makesh, evinin ilk 6 katında 168 adet lüks arabasını koyabilmek için geniş bir otoparka sahip. Bu park alanı sayesinde bütün lüks araba flosunu evinin içinde barındırabiliyor. Arabaların bakım ve tamiri için ise, 7. kat sadece araba servisi için ayrılmış. Ayrıca evinin en üst katında 3 adet helikopter pistine sahip. Helikopter pistinin bir alt katında ise hava kontrol kulesi bulunmaktadır.


 Antilia'nın 50 adet koltuklu bir de sinema salonu bulunuyor. Aynı zamanda Mumbai'de dışarısı sıcakken bile Ambani ailesi evlerinde kar keyfi sürmek için '' Kar Dünyası'' olarak adlandırdıkları bir alana sahipler.


Antilia'nın içerisinde 9 adet asansör bulunuyor. Ambani ailesi kendileri için özel olmak üzere misafirlerin ve aynı zamanda çalışanların kullanabilmesi için 9 adet asansör tasarlanmış.



 Üst katları Makesh ailesi kendi alanı olarak tasarlamış orta katı ise misafirhane olarak tasarlamışlardır. Ayrıca bina içerisinde ayrıca Makesh ailesi için hizmet edecek 600 personel bulunuyor.


Tamamlanması 7 yıl süren Antilla'nın her yeri tamamen Makesh'in eşinin zevkine göre tasarlanmış. Hint kültüründen sapmadan modern şekilde tasarlanmasına özen gösterilmiş.


Aynı zamanda içerisinde Makesh'in eşi Nita Ambani dua edebilmek için ,evin bir katını tapınak 
halinde tasarlamıştır.


Evin bir katı ise, ''Sağlık katı '' olarak adlandırdıkları bir alan olarak tasarlamışlar. İçerisinde spa, jakuzi, sauna, kapalı ve açık yüzme havuzu bulunuyor.

Vallahi ne diyelim! Çeneler yoruldu hasetten çatladık! Makabi ailesi gerçekten rahatına ve lüksüne düşkün anlayacağınız. Parayı harcamak başka şey bu kadar hayal gücü başka. Bize de bir gün nasip olur inşallah ne diyelim güle güle otursunlar !





You Might Also Like