Evini Dizayn Etmek İsteyenler İçin 10 Minimal Obje !

19:58 Adsız 0 Comments

Evinizde farklı dokular ya da küçük dokunuşlar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bir iç mimar olarak size bu yazımda evinizi, küçük katkılar ya da objelerle değiştirecek öneriler sunuyorum. Mobilyalarınızı ya da koltuklarınızı değiştirmenize hiç gerek yok ! Sadece bu fikirlerle evinizi baştan yaratacaksınız.

1- YASTIKLAR
Koltuklarınız eskiyse ya da artık onlardan sıkıldıysanız, koltuklarınızı yeni kumaş seçip kaplatabilirsiniz. Bir de işinize çok yarayacak bir şey biliyorum! YASTIKLAR. Emin olun ki koltuğunuzu yepyeni ve çok modern bir görünüme kavuşturacaklar. Koltuklarınızın çiçekli minderlerine elveda diyin ve yeni yastık kılıfları satın alın.


2-AKSESUARLAR
Her yılın modası figürler, objeler vardır. Bu sene her yerde görebileceğiniz flamingolu t-shirtler, telefon kapları ya da ananaslı çantalar var. Neden bu objeleri evimize de yansıtamayalım? Ananas şeklinde bir mum, ayağında flamingo olan bir abajur.. Bu değişik objeleri evinizin çeşitli yerlerinde kullanmak tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.Bitkilerde salonunuz için çok hoş dekor olabilir. Hatta seviyorsanız çok fazla büyümeyen ağaçlar bile kullanabilirsiniz. Kaktüslerde hem bakımı kolay olan hem de dekoratif bitkilerden.


3-DUVAR KAĞITLARI
Salonunuzun ya da yatak odanızın bir duvarını ya da kendi zevkinize göre tamamını duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Bu maliyeti düşük hem de pratik yöntemle eviniz bambaşka görünecektir.Mobilyalarınız ve objelerinizin renklerine uygun seçeceğiniz duvar kağıtları evinizi tamamen değiştirirken, modern ve şık bir hava katacaktır.


4-BERJER
Hadi gelin sizin için çalışma, kitap okuma ya da hobiniz olan bir şeyi yapabileceğiniz, kendi alanınızı oluşturalım. Tek yapmanız gereken şey bir berjer ve bir sehpa. Gayet uygun fiyata bulabileceğiniz tekli koltuğunuzu canlı veya pastel bir renkte tercih etmeniz salonunuza farklı bir hava katacaktır. Hem de bu renk size pozitif enerji verecektir. Kahverengilere , kremlere son ! Bu yazı içinizdeki renkli kişiliği ortaya çıkaracak.


5-AYNALAR
Modern ve minimal bir aynayla salonunuz çok daha farklı gözükecektir. Aynalar karanlık salonların kurtarıcı objesidir. Odaya ferahlık, estetik ve ışık katar. Antrelerde, büfe ya da konsol üzerinde bazen de sadece dekoratif amaçla ayna kullanabilirsiniz. Eğer karanlık bir odaya ya da salona sahipseniz, pencerenin karşısındaki duvara ayna asarak odanın ışığını iki katına çıkarabilirsiniz. Böylece salonunuz daha ferah ve aydıklık gözükebilir.


6- TABLOLAR
Tablolar şüphesiz ki ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından bir tanesidir. Eski zamanlardan beri evlerde tablo kullanmak çok alışıldık bir şeydir. Eğer küçük bir odanız veya salonunuz varsa çok büyük boyutlarda olmamak üzere şık bir tablo kullanmanız, odanıza değişik bir hava katar. Uygun renklerde ve salonunuzun tarzına göre tablo seçmek çok önemli bir unsurdur. Tablo seçerken çok farklı alternatifleriniz olduğunu unutmayın. Eviniz için olan bir tane bulacağınıza eminim.


7-KİTAPLIKLAR
Sevdiğiniz ve okuduğunuz kitaplar kapalı dolaplar ardında kalmamalılar. Birbirinden farklı, rengarenk ciltli kitaplarınız salonunuz ya da evinizin diğer odaları için çok güzel birer dekor olabilir. Tabi ki seçtiğiniz kitaplığında bunda rolü çok büyük. Piyasada çeşitli fiyatlarda bir çok seçenek bulabilirsiniz. Bütçenize göre olan kitaplıklar bulacaksınızdır. Çok renkli ve kalabalık bir salonunuz varsa tek renkli,sade bir kitaplık ya da çok sade ve minimal bir salona ya da çalışma odasına sahipseniz, geometrik şekillerde kitaplık seçebilirsiniz.


8- RAFLAR
Raflar dekoratif objelerini yerleştirmek için çok uygundur. Evinizde objelerinizi koymak için fazla yeriniz yoksa bu uygun fiyatlı ve kolay monte edilen rafları asimetrik ya da alt alta koyarak çok güzel bir alan yaratmış olursunuz. Rafları değişik boyutlarda ve renklerde kendi isteğiniz doğrultusunda bir marangoza kestirebilirsiniz de. Ama size bir öneri sunabilirim İkea bu raflar konusunda hem çok çeşite sahip hem de gerçekten fiyatları çok uygun.


9-MUMLAR
Mumlar kimi zaman aydınlanmak kimi zaman ise ev dekorunun bir parçası olarak kullanılır. Mumlar evinize şıklık katıp, bambaşka bir hava verebilecek küçük ayrıntılardır. Mumları sehpaların üzerinde, masanızda, mutfakta , yatak odasında kullanarak loş bir ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca illa ki çok şık mumluklarınız, şamdanlarınız olmasına da gerek yok biraz yaratıcılığınızı kullanarak mumlarınızı sergileyebilirsiniz.


10-KOLTUK ŞALLARI VE PERDELER
Son bir dokunuş olarak perdeler odanızın ve salonunuzun tamamlayıcı unsurlarıdır.Gözden kaçsalar bile kötü bir perde tüm ambiyansı yok edebilir. Bu sebeple odanıza, pencereden giren ışık miktarına göre perde seçimi yapmanız gerekebilir. Az ışık alan evlerde koyu renkli perdelerden kaçınılmalı, ince kumaşlar tercih edilmelidir. Eğer yatak odanız çok ışık alıyorsa,sabah sizi rahatsız etmemesi için koyu renkli perde veya güneşlik tercih edebilirsiniz. Koltuk şalları ise evinize katabileceğiniz küçük dokunuşlardan. Koltuk kenarına katlayıp koyabileceğiniz ya da üstüne örtebileceğiniz bir polar battaniye, rengi odanıza uyan bir pike koltuğunuzun görünüşünü değiştirecektir.


You Might Also Like