İstanbul'a Bir De BU Mekanların Manzarasından Bakın !

17:18 Unknown 0 Comments


Adına şarkılar yazdıracak kadar büyüleyici olan, kalabalığına, trafik stresine rağmen sizi derinden etkileyen muhteşem manzarasıyla bütün kötü hislerinizi alıp götüren, yedi tepe üstünde , her bir yanında göklere uzanan, tarihi mimarisi olan camiilerin minareleri, hikayesiyle ve mistik havasıyla geçen vapurları selamlayan Kız kulesi ve tarih kokan Topkapı Sarayı ile bizi güzelliğiyle sarhoş eden göz bebeğimiz İstanbul. Her tarafından farklı manzarasıyla size huzur veren bu şehire bir de bu mekanların manzarasından bakın!

1. BÜYÜK VALİDE HAN - AĞA KAPISI /  EMİNÖNÜ

Eminönü'nde bir yanınızda Altın boynuz olarak bilinen haliç ve bir yanınızda galata köprüsü ve galata kulesi, müthiş ambiansıyla Sultan Ahmet camii ve Yeni camii'nin dibinde tarih kokan bu yerde nereye bakacağınızı bile şaşırtacak bir İstanbul manzarası. Büyük Valide han'ın kubbesinin üstünde birbirinden güzel hatıra fotoğrafları çekerek ardından Ağa kapısı mekanında isteğe göre nargile, isteğe göre Osmanlı şerbetleriyle manzaranın daha fazla tadına varabilirsiniz. Eminönü'nde Nargile içebileceğiniz veya oturup keyif yapacağınız manzarası olan bir çok mekan var fakat Ağa kapısı bunların içinde en net manzaraya sahip geniş mekanlardan birisi. Eee Eminönü'ne kadar gelmişken bir Kuru kahveci Mehmet Efendi'den bir Türk kahvesi alınır değil mi?

2. ULUS CAFE / ULUS

Gerçekten panaromik bir İstanbul manzarasına sahip olan Ulus kafe, çoğunlukla Arap turistlerin akın ettiği manzarasının bir kere görülmeye değer olduğu bir yer. Kafede nargileden, ana yemeklere her çeşit hizmet bulunmaktadır. Fiyat olarak ise, turistik bir yer olduğundan dolayı fiyatlar biraz tuzlu. Eğer bir gün Ulus'a yolunuz düşerse manzarasına karşı bir türk kahvesi içmeden dönmeyin! 

3.ÜSKÜDAR SAHİL / ÇAY BAHÇELERİ

Üsküdar sahilinde olan merdivenleriİstanbul'da yaşayan ve bilmeyen çok insan yoktur. Çok salaş, yüksek merdivenlere atılan minderlere bağdaş kurarak oturabileceğiniz veya denize yakın atılmış sandalye ve masalarda çayınızı kız kulesine karşı yudumlayabileceğiniz harika bir mekan! Özellikle güneşli havalarda oturacak yer bile bulamayabilirsiniz! Hele güzel havalarda bahar ve yaz akşamları bütün denizden gözünüze yansıyan büyüleyici İstanbul ışıkları ve denizin mırıldandığı hafif dalga sesi ruhunuzu arındıracaktır!  

4. ÇINAR ALTI ÇAY BAHÇESİ / ÇENGELKÖY

Çengelköy sadece salatalığıyla meşhur değil hakkını yemeyelim. Nefesinizi kesecek manzarasıyla börekçiden böreğinizi alıp,sabah kahvaltısını boğaza nazır yapabilirsiniz. Çok ekonomik ve bir o kadar da keyifli bir gün geçirmek isterseniz sizin için en güzel alternatif olabilir. Çınar altı çay bahçesine köşede bulunan börekçiden böreğinizi alıp çay siparişinizi vererek afiyetle boğaz havasını içinize çekebilirsiniz.

5. ÇAMLICA TEPESİ / ÜSKÜDAR  (KISIKLI)

Çamlıca tepesi büyük/ küçük çamlıca tepesi olarak iki tepeden oluşuyor. Kısıklı'dan yukarı çıkarken yolun sağ ve sol yanında yemek yenilecek, kahvaltı edilecek bir sürü tesis bulunan çamlıca tepesi'nde İstanbul'u resmen avuçlarınızın içinde hissedeceksiniz. Eğer Profesyonel fotoğraf çekme tutkunuz varsa İstanbul'un eşsiz manzaralarını burada kadrajınıza sığdırabilirsiniz!

6. TARABYA BİG CHEFS / TARABYA- HİSAR

Big chefs tercihleriniz arasında olmayabilir,herkesin favori mekanı da olmayabilir ama Tarabya'da veya Anadolu yakası'nda Hisar'da olan en güzel manzaraları Big Chefs sevgilinizle veya arkadaşlarınızla gidebileceğiniz harika manzaralı mekanlar. Denizin tam üstünde etrafı camlarla çevrili olan tarabya Big Chefs ve Hisar Big Chefs diğer big chefsleri solda sıfır bırakıyor. Türkiye'nin gerçekten en güzel manzaralı Big Chefs'leri.

7. PİERRE LOTİ / EYÜP

İstanbul'un Tepelerinden bahsetmişken Pierre loti'yi unutmak bize yakışmazdı. İstanbul'un Tepelerinden biri olan Pierre loti size, haliç'e karşı yeşil ve mavi eşliğinde hepinize '' Vayyy be İstanbul ! '' diyerek iç geçirtecektir. Tarihten bize miras kalan Pierre loti'ye teleferikle ulaşabilirsiniz. Otantik çay bahçesinde manzaraya karşı çektiğiniz fotoğraflarınızı '' keyif'' dip notuyla paylaşarak herkesi kıskançlıktan çatlatabilirsiniz.






You Might Also Like