Aslında Yanlış Kullandığınız 7 Emoji !

23:08 Unknown 0 Comments


Emojiler, Unicode tarafından yüz ifadelerini, hava durumunu, yiyecek ve içecekleri, taşıtları ve binaları,  duyguları, hayvanları, bitkileri kategorilere ayırarak piktograflar (resimsel) halinde web sitelerinde ve elektronik mesajlarda kendimizi ifade edebilmek için tasarlanan sık sık kullandığımız resimsel ikonlardır. İşte yanlış kullandığımız, anlamlarını öğrenince şaşıracağınız 10 emoji ifadesi!


1. TEK SÜMÜK AKAN YÜZ EMOJİSİ


Bu emoji aslında bizim ağlama veya grip ifadesi olarak kullandığımız bir yanlış ikon. Bu ikon aslında manga ve anime çizgi filmlerinde kullanılan uykuda gayri ihtiyari burundan çıkan baloncuklu sümük ifadesi anlamını taşıyor. Biz bunu sümüklü üzgün surat veya grip olmuş yüz ifadesi olarak kullanırsak çokta bir hataya düşmüş olmayız. 

2. TAVŞAN KIZLAR EMOJİSİ


Biz bu emojiyi iki yakın kız arkadaş olarak ifade ediyoruz amma velakin tavşan kız tam olarak japonca'da Kemonomimi olarak adlandırılan, İnsan-hayvan karışımı olarak bilinir. Aynı zamanda japonya'da sex sembolüdür. Bu emojide tam olarak kulaklar heyecanı ve mutluluğu temsil ediyor. Bu emojiyi yakın bir arkadaşınızla aynı sexy kıyafeti giydiğinizde kullandığınızda tam olarak heyecanınızı ve mutluluğunuzu ifade etmiş olacaksınız!


3. BURNUNDAN SOLUYAN YÜZ EMOJİSİ

Bu emojiyi sinirli bir yüz ifadesinden başka bir anlama çekmek biraz zor ama bu emoji ne yazık ki sinirli durumları ifade etmek yerine zafer kazanılan bir durumu ifade etmek için kullanılıyor.

4. DÜŞÜNEN ADAM EMOJİSİ



Düşünen adam veya kafası karışmış olarak görünen bu emoji ise özür dilemek anlamına geliyor. Başının üzerindeki yay şeklinde olan mavi işaretler üzgün ve sempati kurmayı beklediğinin tam olarak işaretidir. Bu emoji ile özür dilemeniz karşınızdakinin kafasını biraz karıştırabilir.

5. KAKAMEL EMOJİSİ
Bu Emojiyi, sadece gülen kakamel anlamı dışında çikolatalı dondurma olarak kullananlar da var. Kakamel ikonu yine Japonlar için şans getirdiğine inanılan bir ikon. Japonlar gerçekten de bu ifadeyi bol şans anlamında kullanıyor. Günlük hayatta da Altın rengi Kakamel ikonu charmlar taşıyarak veya Kakamel görünümlü şekerlemelerin kendilerine şans getirdiğini düşünüyorlar.


6.  MUTLU HASTANE EMOJİSİ

                                      

Mutlu bir hastane gibi görünse de bu bir mutlu otel yani para ödeyip o fanfinifonlaşılan otel anlamına geliyor. İlginç değil mi? 


7. İŞVEBAZ KIZ EMOJİSİ 

Bu emoji aslında ''sassy girl'' dediğimiz işvebaz kız yani saçlarını atan havalı kız ifadesi olarak bilinse de bu bir garson kız ifadesi ya da danışma masasında bilgi veren kız emojisi olarak kullanılmaktadır.

You Might Also Like