Adet Sancısını Hafifletecek 5 Yöntem !

02:05 Unknown 0 Comments

  Adet döneminde kadınların en büyük kabusu gününüzü saatlerce yatarak geçirerek yerinizden kalkmanıza engel olabilecek sancılardır. Peki bu sancıların günlük yaşamınızı etkilememesi için uygulayabileceğiniz 5 yöntem nedir?

1. SICAK SU TORBASI 


Adet dönemi öncesinde özellikle ayaklarınızı ve karnınızı üşütmemeniz adet dönemini daha kolay geçirmenize yardımcı olacaktır. Ama yine Adet sancısıyla karşı karşıya iseniz sıcak su torbasını ayaklarınızın altına almanız sizin için hem daha rahatlatıcı hem daha sağlıklı olacaktır. 



2. CENİN POZİSYONUNDA YATMAK 


Sizi rahat ettirecek pozisyonda özellikle cenin pozisyonunda yatmak karın kaslarınızı rahatlatacaktır ağrınızın minimuma inmesine katkı sağlar. 


3BİTKİ ÇAYLARI TÜKETMEK 


Bitki çayları adet döneminizde kaslarınızı rahatlatır. Özellikle zencefil ve papatya çayı aşırıya kaçmadan, kontrollü bir şekilde tüketildiğinde mide bulantısı  ve yoğun kas kasılmalarınıza iyi gelecektir. 


4ILIK DUŞ ALMAK 


Ilık duş almak tam olarak sancılı anınızda kalkıp yapması zor bir eylem olabilir. Duşun altında karın kaslarınıza yavaşça masaj yapmak, kan dolaşımınızı hızlandırıp sizi rahatlatacaktır. Ilık su yumurtalıklarınızın sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Sıcak su aksine zarar verebilir.

5. ÇİKOLATA VEYA TATLI TÜKETMEK


Hayır bu bir kaçamak değil adet döneminde kadınların gerçekten ihtiyaç duyduğu birşey. 1 adet çikolata kesinlikle hem kan şekerinizi hem beyninizi rahatlatacaktır. Kadınlar için uyarıcı bir hormon olan östrojenin azalması , kadınların  kan şekerlerinin düşmesine ve adet döneminde çikolataya aşermesine neden olur.


You Might Also Like