Anlamı İçinde Saklı 7 Markanın Logosu Ve Hikayesi !

03:00 Unknown 0 Comments

 Bir çok ünlü markanın logosunun anlamı kendini direk ele veriyor ama her zaman denk geldiğimiz göz yanılsamalarımıza bağlı olarak veya baktığımızda anlam veremediğimiz şekillerden ötürü boş veriyoruz. Ünlü markaların başarısı bir yana dursun logosuyla bile insanları mest edebiliyorlar. Bir başarı hikayesi de bu logoların üzerine yazılabilir!

1. Starbucks

Amerikalı yazar Herman Melville'in yazarı olduğu Mobydick Romanında ki '' Starbucks'' karakterinin adı verilmiştir. Aynı zamanda logosunun üzerinde karaktere yer verilmiştir.

2. Amazon
Hepimizin en az bir kere alışveriş yaptığı amazon logosunu müşteri memnuniyetini A'dan Z'ye karşıladığını belli etmek adına tasarlamış.  A'dan Z'ye yönelen ok ise temsili olarak müşteri 
memnuniyetini tam olarak sağladıklarını gösteriyor. 

3. Toblerone


Dünyaca ünlü Toblerone çikolatasının logosu'nun içindeki ayının farkedilmesi çok zor değil. Bu ayının hikayesi ise Toblerone'un ilk üretildiği yer olan İsviçre'nin Bern şehri. Bern'in kuruluş hikayesinde ayı'nın önemi ise, ilk vurulan hayvanın isminin şehrin adının olacak olması. Bern adı almancası '' bär '' olan ayı kelimesinden geliyor. 

4. Gillete

Gillete'in bir başarısı da logosunun içerisinde kendi mesajını veriyor olması. İlk iki harfi olan G ve İ harfleri jiletle kesilmiş gibi tasarlanmış. Yani diyor ki jiletin hakkını veriyoruz!

5. Rolex

Dünya'nın en ünlü ve pahalı saatlerinin yaratıcısı Rolex'in logosu ise bir tacı temsil ediyor. Yani saat dünyasının Kral'ı olduğunu savunan Rolex yukarı doğru uzanan 5 çıkıntı da marifetli ellerde ustalıkla yapıldığını gösteriyor.

6. Ferrari

Ferrari'nin üzerindeki şahlanan at, Enzo Ferrari'ye 1923 yılında İtalyan Kontes tarafından verilen hediye at ilham alınarak tasarlanmış. Logo üzerinde Bulunan S ve F harfleri ise Scuderia Ferrari yani Ferrari grubunun baş harfleri bulunmaktadır. 

7. Ziraat Bankası




Ziraat Bankası'nın baş harflerinin yukarıya doğru uzanış şekli bir başağı temsil ediyor. 

You Might Also Like