İstanbul'da Ayaküstü Yiyebileceğiniz 10 Sokak Lezzeti !

18:51 Unknown 0 Comments


Sokak lezzetleri, Manzarası, Boğaz havası, taşı, toprağı herşeyi altın İstanbul'un. Elinizde kestane dolu kese kağıdı ile arşınlayabilirsiniz bütün sokaklarını. Taksim'den Cihangir'e, Beşiktaş'tan Ortaköy'e... Bütün sokak lezzetleri ile Ağzınıza layık bir yazı!

1.Balık ekmek

Eminönü'ne gidenlerin vazgeçilmezidir Balık ekmek. Sahilde sandalların üzerine kurulan ızgaralarda pişen balık tüm Eminönü sahilini etkisi altına alır, Turşu bidonlarından yükselen Turşu kokularından bahsetmiyorum bile. Balık ekmeğin yanında turşu suyu mu olur demeyin, deneyin!

2. Kumpir


Kumpir mi istedi canınız? Yürüyün Ortaköy'e! Alın kumpirinizi elinize, dilerseniz oturun geleni geçeni izleyin, dilerseniz Ortaköy meydanı'ndan inin sahilde bir banka oturun vapurları izleyin! Keyfi nasıl yapacağınız size kalmış!

3. Simit

Etçil olan martıları bile şaşırtır bu simitSimiti tadan vazgeçemiyor. Sıcak çay ile aralarında ciddi bir ilişki olan susamlı gevrek simit ayak üstü yapabileceğiniz keyiflerden birisi!

4.Kestane 


Kestane kebap yemesi sevap! Alın elinize vurun kendinizi Taksim Galata'dan aşağıya! 

5. Kokoreç

Iyk mıyk demeyin Mirkelam'a bile şarkısını yazdırmış bu lezzet ! Temiz olan yerde bulun yiyin! Kimsenin size keçi, koyun kakası yedirme fantazisi yok, Herkes yiyor siz de yiyin! Gece çıkar tadı ama Gece yiyin!

6. Seyyar Pilav

Nohutlusundan, tavuklusuna, ketçaplı, turşulu seçenekleriyle seyyar pilavcılar özellikle İstanbul'da her sokakta karşınıza çıkıyor. Hele yolunuz Unkapanı'na düşerse gidin Unkapanı pilavcısı'nda yiyin. Hem seyyar halinde, hem de dükkanın içinde dilediğiniz şekilde yiyebilirsiniz. Yanlız önünüzde baya bir kuyruk olacaktır sabırlı ve boğazınıza düşkünseniz bekleyin ve bu eşsiz lezzeti tadın.

7. Pamuk şekeri, Kağıt helva 

Yağmurlu havalarda 2 dakikada beliren Şemsiyeciler gibi güneşli havalarda da beliren Pamuk şekercisi ve Kağıt helvacıları vardır İstanbul'un. Güneşli havalarda herkes çoluk çocuğu alarak sahile iner, o deniz manzarasının keyfi de kağıt helva ve pamuk şekerle çıkar!

8. Süt Mısır (Közde/ Haşlanmış)

Bırakın çocuklara alışveriş merkezlerinde bardakta mısır almayı! Verin eline közde süt mısırını, koçanıyla tadına vara vara yesin. Bardakta mısır da neymiş!

9. Lokma tatlısı

Off sıcacık, çıtır çıtır, mis gibi kokusu uzaktan gelir burnunuza. Kadiköy'de, Eminönün'de, Beşiktaş'ta bulabileceğiniz eşsiz bir lezzet  Ballı Lokma tatlısı aman hadi hayırlısı!

10. Islak hamburger

Oooo 1, 2, 3 Kı-zıl-ka-ya-lar! Taksimin ağası, Gece kuşlarının vazgeçilmezi, Taksim'de geçen bir gecenin sonu mutlaka orada biter Nokta !



You Might Also Like