Viyana'da Kesinlikle Gitmeniz Gereken 7 Yer !

02:00 Bb 0 Comments

  Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri Viyana ,Avrupa'da görmeniz gereken yerlerden bir tanesi.Eğer yurtdışı seyahatinizden önce,gideceğiniz yer ile alakalı araştırma yapmayı seviyorsanız,bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.Size bu yazıda, tadına kesinlikle bakmanız gereken Viyana'nin ünlü tatlılarından tutun, görmeniz gereken mekanlara kadar benim de deneyimlediğim önerileri sunacağım.
 Öncelikle Viyana'da bir yerden bir yere gitmek büyük bir sorun değil. Metro ile aşağıda yazacağım çoğu yere kısa sürede, kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Şimdiden gezinizin iyi geçmesini dilerim.

1-Schönbrunn Sarayı
 Schönbrunn Sarayı,Habsburg Hanedanı'nın yazlık sarayıdır.Bahçeleri ve çeşmeleriyle tanınan sarayın hayvanat bahçesi de Avrupa'nın en eski hayvanat bahçelerindendir.Hayvanat bahçesinde bulunan cafede Viyana'nın ünlü tatlılarından yiyip,biraz mola verebilirsiniz.


2-Demel Pastanesi
 Avusturya kraliyet pastanesi olarak bilinen Demel,Viyana için önemli bir mekan.Demel 1876'dan bugüne kadar hizmet vermektedir.Viyana'nın merkezinde bulunan kışlık Hofburg Sarayı'nın karşısında bulabilirsiniz. İçeriye girmek için biraz sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz ama beklediğinize değeceğini bilmenizi isterim.Ayrıca burada Viyana'ya gitmek için tek başına sebep olabilecek apfelstrudeli yiyebilirsiniz.Bu tatlı kraliyet tatlısı olarak geçiyor ve elmalı turtaya benziyor.Viyana'da bazı yerlerde sıcak ve soğuk olarak iki çeşidini bulabilirsiniz.


3-Figlmüller
 Viyana'ya gidipte şinitzel yemeden dönmek olmaz tabiki.Şinitzel yiyecekseniz de en ünlü yerinde yemenizi tavsiye ederim.Figlmüller iki şubeye sahip,Viyana'nın turistik lokantalası herkesin gözdesi.Kapısında uzun kuyruklar olan mekanlardan bir tanesi de burası.Biz bunu önceden bildiğimiz için programımızı belirledikten sonra mekanın internet sitesinden rezarvasyon yaptırdık.Siz de bu şekilde Figlmüller'in lezzetli yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.


4-Viyana Devlet Opera Binası
 Orjinal adı Viener Staatsoper'dir.Binada hem konserlerden bir tanesine girip hem de içini rehberler eşliğinde gezebilirsiniz.Güzel bir opera ziyafeti yaşamak istiyorsanız burası için önceden bilet almalısınız.Çünkü operaların biletleri çok çabuk tükenmektedir.


5-Hundertwasserhaus
 Viyana'nın ünlü insan ve doğa dostu bu binası gerçekten görülmeye değer yerlerden.Çok garip ama etkileyici bu yapı ressam Friedensreich tarafından tasarlanmış.Rengarenk bu binanın terasında bulunan cafede keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.


6-Schönbrunn Sarayı Hayvanat Bahçesi
 Bu hayvanat bahçesi sarayın içerisinde bulunan içinde hayvan çeşidinin çok fazla olduğu ve benim gördüğüm en geniş alanlara sahip oldukları hayvanat bahçesi.Hayvanat bahçelerini asla onaylamayan bir insanım ama panda denildiğinde benim için akan sular durur.Bu sebeple Schönbrunn Sarayı'na girer girmez soluğu pandaların evinin önünde aldım.Panda anne, lohusa olduğu için göremedim ama yine de sarayın her yerini gezmek güzeldi.Görmek isterseniz gitmenizi tavsiye ederim belki pandalara denk gelirsiniz ;)


7-Prater Park ve Dönme Dolap
 Burayı ziyaret etmek büyülü bir dünyanın kapılarını aralamak gibi.Devasa bir alanda bulunan park önceden kraliyetin avlanma bölgesi olarak kullanılıyormuş.Burda hem dans etmek hem de yemek yemek için harika yerler var.Parktaki en önemli yer tabiki dev dönme dolap.Dönme dolap şehrin en muhteşem görüntülerinden bir tanesini ziyaretçilere sunuyor.


You Might Also Like