Antalya'da Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer.

04:09 Adsız 0 Comments

  Ülkenin güneyinde ve Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bu şehir özellikle yaz mevsimlerinde çok fazla turist almaktadır.Türkiye'nin en kalabalık 5. Şehri olan Antalya en çok göç alan şehirler arasındadır. Yaz tatilleri için doğru yerlerden bir tanesi olan Antalya'da görülmesi gereken yerleri sizin için yazdım.

1-FALEZLER 
Antalya'nın en büyük özelliği bir kısmının falezlerin üzerine kurulmuş olmasıdır. Eğer yolunuz Antalya'ya düşerse deniz ve Antalya manzaralı parklarda oturup bir çay içmenizi tavsiye ederim. Mekan önerisi: Sea Garden Cafe, Big Man Antalya


2-DÜDEN ŞELALESİ 
Antalya'da iki kola ayrılan Düden çayı iki farklı noktadan denize dökülür. Aşağı düden ve yukarı düden olmak üzere iki tane şelale vardır. Bir tanesi Karpuzkaldıranda daha görkemli ve ihtişamlı olanı ise Varsak'a 1 km uzaklıkta bulunur.


3-KALEİÇİ
Kaleiçi Antalya'nın simgelerinden bir tanesidir. Antalya merkezden limana kadar inen eski evlerin bulunduğu bir yerdir. Alışveriş yapabileceğiniz, biraz oturup soluklanabileceğiniz,bir şeyler içebileceğiniz çok fazla mekan bulunmaktadır.Işıklar'dan Kaleiçi'ne inip Yat Limanı'nda bir dondurma yemenizi ve tekne turu yapmanızı tavsiye ederim. 


4-KONYAALTI VE LARA PLAJLARI
Anyalya merkezin iki ayrı ucunda bulunan bu iki plaj kesinlikle görmeniz gereken yerlerden. Deniz,kum,güneş üçlüsüyle şehirin gürültüsünden uzaklaşıp çok güzel bir gün geçirebilirsiniz.


5-HADRİAN KAPISI (ÜÇ KAPILAR)
Şehrin merkezinde bulunan surlar içindeki Üç Kapılar eski Antalya kentinin kapılarından bir tanesi. Işıklarda bulunan Üç Kapılar'dan geçip Kaleiçi'nde bir tur atabilirsiniz.


6-PERGE ANTİK KENTİ
Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde bulunan, bir zamanlar Pamfilya Bölgesi'ne başkentlik yapmış antik bir kenttir. Antalya'nın tarihi güzelliklerinden biri olan bu yer kesinlikle seyehat listenize eklemeniz gerekenlerder bir tanesi.


7-TERMESSOS ANTİK KENTİ
Termessos Türkiye'nin en iyi korunmuş şehirlerinden bir tanesidir.Korkuteli yolu üzerinde yer alır.


8-KURŞUNLU ŞELALERİ
Antalya-Isparta yolu üzerinde bulunmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde bulunur. İçerisinde piknik alanlarını da bulunduran bu yer sizin için çok güzel bir durak olacaktır.


9-KÖPRÜLÜ KANYON
Köprülü Kanyon,Isparta'da başlayan ve Antalya'da denize dökülen bir akarsudur. Rafting yapmaya uygun bu akarsudur. Yaz aylarında 7 bin kişiye rafting imkanı sağlayan bu temiz nehrin suyu da kaynağından rahatlıkla içilmektedir. Değişik altivitelerden hoşlanıyorsanız Köprülü Kanyon sizin için güzel bir yer olacaktır.


10-SAAT KULESİ
Antalya Kale Kapısı'nda bulunan Saat Kulesi Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından, 2. Abdülhamit şerefine 1901 yılında yapılmıştır.


You Might Also Like