Yanlış Telaffuz Edilen 10 Marka !

02:49 Adsız 0 Comments

Yabancı markaların okunuşları bazen bizi zorlayabiliyor.Özellikle Fransız markaları,telaffuzu en zor olan markalar.Doğru okunuşlarını merak ettiğiniz bazı yabancı markaları sizin için derledim.

1-LAMBORGHİNİ
 Lamborghini, bir İtalyan otomobil markasıdır.Feruccio Lamborghini tarafından kurulmuştur.Telaffuzu zor olan markalardan bir tanesidir. Genelde Lamborcini diye söylenir. Doğrusu aşağıdaki gibidir.

                                                      OKUNUŞU: Lamborgini


2-MANGO
 Mango, Barcelona, Katalonya'da kurulmuştur. Kurucuları Isak Andic ve Nahman Andic kardeşlerdir. Mango ülkemizde genellikle yazıldığı gibi söylenir. Ama doğru söylenişi aşağıdaki gibidir.
                                                          OKUNUŞU: Mengo


3-NİKE
 Nike ABD merkezli, dünyanın önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı şirkettir. Ürünleri de bu ismi taşır. Phil Knight ve Bill Bowerman tarafından kurulmuştur. Herkesin Nayk diye okuduğu bu markanın söylenişi aslında farklıdır. Sizin de yanlış söyleyişi, doğru söyleyişe tercih edeceğinizi tahmin edebiliyorum. :) Markanın doğru okunuşu aşağıdaki gibidir.

                                                        OKUNUŞU: Nayki


4-PORSCHE
 Porsche,Stuttgart'ta kurulmuş olan spor araba firmasıdır. Kurucusu Ferry Porsche'dir. Genellikle Porş diye okunan bu markanın doğru söylenişi aşağıdaki gibidir.
                                                          OKUNUŞU: Porşe


5-MOSCHİNO
 Moschino, İtalyan lüks bir moda evidir. 1983'te Franco Moschino tarafından kurulmuştur. Moşino, mokino vb şekillerde telaffuz edilen bu markanın doğru telaffuzu aşağıdaki gibidir.
                                                      OKUNUŞU: Moskino


6-YVES ROCHER
 Genel merkezi Fransa'da bulunan bu marka,Yves Rocher tarafından Fransa, La Gacilly'de 1959'da kurulmuştur. Telaffuzu gerçekten zor olan bu markanın doğru söylenişi aşağıdaki gibidir.
                                                         OKUNUŞU: İv Roşe


7-LE PETİT MARSEİLLAİS
 1984 yılında doğan bu markanın kurucusu Bernard Lengelle'dir. Telaffuzu zor olan bu markanın okunuşu aşağıdaki gibidir.
                                                  OKUNUŞU: Lö Peti Marselye


8-L'OCCİTANE
 Oliver Baussan tarafından, 1976, Manosque, Fransa'da kurulmuştur. Lokitan, lokkiten gibi yanlış telaffuz edilen L'OCCİTANE'in doğru telaffuzu aşağıdaki gibidir.
                                                         OKUNUŞU: Loksitan


9-YVES SAİNT LAURENT
 YSL, 1962 yılında tasarımcı Yves Saint Laurent ve ortağı Pierre Berge tarafından Fransa'da kurulmuştur.Yiv sen loren diye telaffuz edilen Yves Saint Laurent' in söylenişi aşağıdaki gibidir.
                                                     OKUNUŞU: İv Sen Loren


10-GIVENCHY
 Hubert Givenchy tarafından kurulan Fransız lüks giyim markasıdır. Givençi yanlış bir telaffuzdur. Doğrusu aşağıda yazıldığı gibidir.
                                                           OKUNUŞU: Jivanşi





You Might Also Like