Size Fikir Verecek 10 Minimal Dövme !

06:55 Adsız 0 Comments

 Minimalizm,kökeni 1960'lara dayanan ve sadeliği, nesnelliği ortaya çıkaran bir sanat akımıdır. Nesnenin nesne olma özelliğine dikkat çekmek ve ifade,tarihsel,sembolik anlamlarını minumuma indirmek amacıyla oluşmuştur. Minimalizm, mimaride, sanatta ve müzikte karşımıza çıkan bir akımdır. Minimalizm son zamanlarda hayatımıza çoğu yerde karşımıza çıktı. Bunlardan bir tanesi de dövmeler!
  Dövmeler uzun yıllardan beri bedenimizi kendi tuvalimizmişçesine kullanmamıza yarayan, "bence" bir sanat dalı. Bu konuda benim tercihim her konuda olduğu gibi minimal dövmeler.Eğer tüm bacağını, kolunuzu kaplayan,şaaşalı,çok renkli dövmeleri sevmiyorsanız siz de ufak ve mimal dövmeleri tercih edebilirsiniz. Dövmenizle vermek istediğiniz anlamı, ya da anlamsızlığı illa ki karışık desenlerle iletmek zorunda değilsiniz. Gelin size fikir vermek için seçtiğimiz dövmelere bakalm. Belki bir tanesi de sizin vücudunuzda yer alır.

1-ÇİÇEKLER
 Çiçek diyince aklınıza bir buket çiçek dövmesi gelmesin. Çiçeklerin de minimali var. Belki çiçekleri çok seviyorsunuz ya da sizin için bir anlam ifade ediyorlar. Karmakarışık çiçek dövmeleri sevmiyorsunuz, ama siz de anlamı olan bu nesneyi vücudunuzda nasıl taşıycağınıza karar mı veremiyosunuz? İşte mükemmel, minimal bir çiçek dövmesi.


2-YAZI
 Yazılar belki de dövmelerin en çok tercih edilenlerinden. Hayat mottonuz ya da siz de yer etmiş bir şarkı sözü.. Belki de sizin için en güzel dövme budur. Tabi ki bu da minimal :)


3-PANDA
 Bu tatlı hayvanları çok mu seviyorsunuz ( herkes gibi)? Onların nesillerinin tükenmemesi için çalıştınız belki de.. Sizde yerleri ayrıysa, bu da sizin için!


4-LİNES (ÇİZGİLER)
 Line art,son günlerde,zaman zaman gördüğümüz çalışmalar. Resmi iki boyutlu ve mümkünse tek bir çizgiyle yapma sanatıdır. Ve oldukça minimalist!
5-MANDALA
 Mandala, şekilleri belirli bir düzene göre boyamaktadır. Daire veya kare şeklindeki mandalalar her şeyin mistik merkezini sembolize eder. Meditasyon nesnesi olarak kullanılır. Sizin de meditasyona veya hindu dinine ilginiz varsa bu dövme hoşunuza gidecektir.


6-DÜNYA 
 Dünya bizim için komplike ve maksimalist bir yer olabilir. Ama dövmede de böyle olmak zorunda değil!


7-ARKADAŞLIK DÖVMESİ
 Arkadaşınızla aranızda özel bir anlam taşıyan sembol ya da bir hareket varsa bunu dövmeye yansıtmak sonsuza kadar arkadaş olacağınızı gösterir. Tabi ki minimal bir dövmeyle!


8-GEOMETRİK
 Geometrik şekiller hayatımızın her yerindeler. Üçgenler, çemberler ise dövmelerde sıkça karşımıza çıkanlardan.Geometri tutkunuysanız hoşunuza gidebilecek minimal olan dövmeler var.


9-SEMBOLLER
 Vücudunuzda taşımak isteyeceğiniz envai çeşit sizin için anlamlı olabilecek sembol var. Kendiniz için bir tanesini dövme olarak seçeceğinize adım gibi eminim.


10-TAKIMYILDIZ
 Bazı ünlü takımyıldızlar çeşitli nesnelere benzetilen parlak yıldız düzenlerine sahiptir. İnsanoğlu gökyüzünde görüp tanımlayamadığı cisimleri, bildiği ve gördüğü varlıklara benzetmeye meyillidir. Sizin de bakıp dilek tuttuğunuz, size şans veren ya da burcunuzun takımyıldızını vücudunuzda taşıyabilirsiniz.




You Might Also Like