Sziget Festivali'ne Giderken İşinize Yarayacak 7 Bilgi

04:45 Bb 0 Comments

  Sziget Festivali 1993 yılında başlamış,Avrupa'nın en büyük festivallerinden bir tanesidir.Festival her sene 70'ten fazla ülkeden,neredeyse 400.000 kişiyi ağırlıyor.Bu festival Budapeşte'nin ortasında bir adada size eşsiz bir deneyim sunuyor.Sziget yani Özgürlük Adası, bir nevi bağımsız bir eyalet.Festival alanının her tarafında sizin için bambaşka bir festival var adeta.Bir hafta boyunca size 50 mekanda 200 program sunan bir eğlence dünyası.Her türden,Dünya'nın en ünlü sanatçılarıyla karşılaşacağınız bu festival size sadece müzik vaat etmiyor.Festival alanında aynı zamanda kültürel etkinliklerde bulabilirsiniz.Sirk,tiyatro,sergiler bunlardan sadece bir kaç tanesi.Ayrıca bu adada bir de plaj bulunuyor.Hatta bir eşcinsel club bile...
  Sziget'e ulaşım ise gayet basit.Uçakla,otobüsle,arabayla veya gemiyle gidebilirsiniz,Konaklama için ise genellikle ziyaretçiler festival alanında bulunan kamp alanlarında,karavanda ya da çadırda kalmayı tercih ediyorlar.
  Genel bilgileri geçip, gerçeklerden bahsetmek gerekirse eğer bir festival insanı değilseniz sizin için zor olabilecek şeyler var.Yedi gün sınırsız eğlence,dans,müzik,alkol evet ama bir de işin temizlik,konaklama,ihtiyaç giderme kısmı var.Biz Budapeşte gezimizin sadece 24 saatini Sziget2016'ya ayıracak şekilde ayarladık.Biraz da hazırlıksız yakalandık sanırım.Siz yedi gün kalmayı amaçlıyorsanız zaten tüm hazırlıklarınız,kalacak yerinizi,çadır ya da karavanda kalacaksanız bunları,yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı tamamladınız diye varsayalım.Gelelim bizim size uyarılarımıza ve önerilerimize..

 1- Kart
 Festival alanına girdikten sonra,sadece alandan temin edebileceğiniz bir kartla alışveriş yapabiliyorsunuz.Kart dışında nakit parayla alışveriş yapmanız mümkün değil.Kartlara ise Budapeşte'nin para birimi olan Macar forintini(HUF) yükleyebiliyorsunuz.Euro çevirmek için orada exchange ofisleri bulabilirsiniz ya da kredi kartınızdan dolum yapabilirsiniz.Size önerim festival alanına girmeden paranızı Macar forintine çevirmeniz.Alanda uzun kuyruklarla karşılaşacağınız için bu size kolaylık sağlayacaktır.Ayrıca karta yükleme yaparken fazla para yükleseniz bile festivalden çıkarken bu parayı geri alabiliyorsunuz.Yetmezse de tekrar tekrar para yükleyebilirsiniz.

 2-Yemek
 Yemekleri genel olarak lezzetliydi.Özellikle pizzaları ve Macaristan'a özel sandviçleri.Tek bir sorun var neredeyse her şey domuz etiyle yapılıyor.Zaten yemek alanlarına girdiğiniz zaman domuz etinin kokusunu buram buram alıyorsunuz ve kıyafetlerinizden bu kokunun çıkması biraz zor oluyor.Biz domuz eti yemeyi tercih ettiğimiz için pek zorluk yaşamadık.Tabi ki sizleri uyarmakta fayda var.Orada bir hafta konaklayacak olanlar temel malzemelerini yanlarında getiriyorlar ama yemeklerin fiyatları çok uçuk rakamlar değil.Uygun fiyata yiyecek birşeyler mutlaka bulabilirsiniz.

3-Festival Alanı
 Festival alanı çok büyük bir alan gitmeden önce haritaya bir göz gezdirmeniz sizin için faydalı olacaktır.Özellikle geceleri çoğu yer kamp alanına dönüşeceği için kaybolma riski yüksek.Geceleri konser bitiminde dağılan insanların kalabalığı biraz şaşırtıcı düzeyde oluyor.Yanınızda festival alanının haritasını her zaman bulundurmak işinize epey bir yarayacak.


4-Tuvalet İhtiyacı
 Geldik halletmesi en zor konuya.Festival alanının içerisinde bir çok tuvalet olmasına rağmen,kapılarında çok uzun kuyruklarla karşılaşıyorsunuz.Bir de umumi tuvaletler tahmin edeceğiniz üzere her festival alanında bulunan bir metrekarelik hijyenin sıfır olduğu yerler.Bir yere değmemek için extra çaba sarfettiğiniz bu tuvaletlerin içine yapılanların gözüküyor olması ise çok büyük bir sorun.Bira içip,alkol tükettiğiniz için de sürekli çişinizin gelmesi durumuna maruz kalıyorsunuz.Erkekler için bazı şeyleri halletmek biraz daha kolay olabilir ama kadınlar için bu durum böyle değil.Bu sebeple yanınızda anti-bakteriyel ıslak mendiller bulundurabilirsiniz.Bunları dikkate almanız sizin için önemli,tecrübeyle sabittir:)

5-Hava Koşulları
 Bizim Sziget'te bulunduğumuz gün hiç beklenmedik bir şekilde hava olması gerektiğinden çok daha fazla soğuktu.Öğlen sabaha göre biraz daha sıcak olsa da gece bu durum çok zor bir hal alıyor.Tabi ki çadırı ya da karavanı olmayanlar için.Bu durum her sene için geçerli olmasa da siz yine de tedbiri elden bırakmayın derim.Yanınızda pantolon,mont ve sweat bulundurmanızda fayda var.Gece sıcak bir yer ararsanız eşcinsel club'a gidebilirsiniz.Gerçekten sıcak olan tek yer hem de sınırsız eğlence !

6-Konserler
   Çoğu zaman farklı sahnelerde saat bakımından çakışan konserler olacağı için Sziget kitapçığından gitmek istediğiniz konserleri ve sahneleri belirleyin.Kaçırdığınız konserler olmaması için önceden tedbir almak önemli.Önemli konserler ise akşamları genelde en büyük sahnede oluyor.Önceki saatlerde ise alt gruplar sahne alıyor.Ama hepsinde çok eğleneceğinizi garanti ederi.


7-Alkol
 Çok çeşitli alkolleri,festival alanının her yerine dağılmış olan standlarda bulabilirsiniz.Fiyatları uygun olanlar ise bira ve bazı kokteyller.Rakı bile bulabileceğiniz barlarda çeşitli kokteyller ve alkollü içkileri deneyebilirsiniz.

BONUS VİDEO


Mükemmel İlk Buluşma İçin 7 Tavsiye !

03:46 Bb 0 Comments

  Bir arkadaş ortamında,sosyal medyada,Tinder'da ya da okulda tanıştınız.Günlerce belki de haftalarca konuştunuz,flört ettiniz. Ve bu kadar emekten sonra işte beklediğiniz o an geldi !  Sonunda beklediğiniz soruyu sordu." Bu hafta sonu bir planın var mı?" Ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Panik yapmayın. Önce derin bir nefes alın sonra buyrun sizin için hazırladığım tavsiyeleri okuyun..

1-Çok Tarz Ya Da Mükemmel Giyinmene Gerek Yok. Temiz Ol!
 Takdir edersiniz ki kimse ter kokan biriyle bir dk bile geçirmeye tahammül edemez. Siz de bu duruma düşmek istemezsiniz diye düşünüyorum. Her gün yaptığınızı varsaydığımız rutin temizliğinizi yapın. Roll-on olsun,deodorant olsun aman ha es geçmeyin!  Hoş kokulu bir parfüm de karşınızdaki insanı etkilemek için önemli!


2-Gülümse!
 Gülümse,erkekler poizitif kızları sever.. Yok,yok seksist cümlelere yer yok bu yazıda. Tüm başlıklar her iki taraf için de geçerli. Onun anlattıklarını hoş bir gülümseme ile dinlemek karşınızdaki insanın gerginliğini azaltacaktır.Ayrıca kimse somurtkan ve mızmız bir insanla tekrar görüşmeyi istemez. Hem onunla iyi vakit geçirdiğinizi bilmek karşınızdaki insana iyi gelecektir. Tabi ki güzel bir gülümsemenin baş rolünde güzel ve temiz dişler vardır. Dişlerinizi fırçalamayı da ihmal etmeyin. Hem gecenin sonunda ne olacağını kimse bilemez ;)


3-İltifat Et!
 Kadınlar kadar erkekler de hoş sözler duymaktan, ruhunun okşanmasından hoşlanır kızlar. Bence onlara haksızlık etmenin anlamı yok. Ufak ufak iltifatlarla onda neleri sevdiğinizi, nelerden hoşlandığınızı söylemekten çekinmeyin. Abartıp kimsenin götünü ilk günden kaldırmaya da gerek yok,aman!


4-Göz Teması Kur!
 Buluştuğunuz erkeği ya da kadını, konuştuğunuz her hangi bir insanı dinlerken göz teması kurmanız ona olan saygınızı gösterir. Bunu alışkanlık edinmeniz çok önemli. Siz bir şey anlatırken,karşınızdakinin etrafa bakması ve sizi dinlememesi eminim ki hoşunuza gitmeyecektir. Hem onun anlattıklarıyla ilgilendiğinizi gösteren bir hareket bu!



5-Cep Telefonunu Elinden Bırak!
 Hepimizi derinliklerine çeken bu sanal dünya, meşgalemiz olabilir, boş zamanlarımızda stalk bize iyi gelebilir. Okey! Ama arkadaş bir, iki saat like atmadan ya da Snapchat'e girmeden durabilirsin diye düşünüyorum. Gelen telefonları meşgule atmakta sana birşey kaybettirmez. Bundan mütevellit karşındakine saygısızlık yapma ve o telefonu sessize alıp ters bir şekilde masaya bırak lütfen.


6-Sürekli Kendinden Bahsetme!
 Sürekli kendisinden bahseden insanlar kabul edelim ki her ortamda itici gelir. Böyle insanlar bana egosu fazla yüksek ve bencil geliyor. Karşınızdaki insana da böyle hissettirme ihtimali var. Bu yüzden baktınız ki kapıldınız gidiyorsunuz konuşmaya, durun ve ona sohbeti devam ettirmek için bir fırsat verin.


7-Gizemli Ol!
 Tabi ki size kendiniz hakkında hiçbir şey anlatmayın, kapalı bir kutu olun demiyorum. Ama tüm hayat hikayenizi de anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Muhabbet sardı, konuşma dur durak mı bilmiyor? O zaman güncel konulardan bahsedin. Sevdiğiniz filmlerden, kitaplardan. Hem onun sevdiği şeyleri öğrenmek için size fırsat doğmuş olur.


Viyana'da Kesinlikle Gitmeniz Gereken 7 Yer !

02:00 Bb 0 Comments

  Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri Viyana ,Avrupa'da görmeniz gereken yerlerden bir tanesi.Eğer yurtdışı seyahatinizden önce,gideceğiniz yer ile alakalı araştırma yapmayı seviyorsanız,bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.Size bu yazıda, tadına kesinlikle bakmanız gereken Viyana'nin ünlü tatlılarından tutun, görmeniz gereken mekanlara kadar benim de deneyimlediğim önerileri sunacağım.
 Öncelikle Viyana'da bir yerden bir yere gitmek büyük bir sorun değil. Metro ile aşağıda yazacağım çoğu yere kısa sürede, kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Şimdiden gezinizin iyi geçmesini dilerim.

1-Schönbrunn Sarayı
 Schönbrunn Sarayı,Habsburg Hanedanı'nın yazlık sarayıdır.Bahçeleri ve çeşmeleriyle tanınan sarayın hayvanat bahçesi de Avrupa'nın en eski hayvanat bahçelerindendir.Hayvanat bahçesinde bulunan cafede Viyana'nın ünlü tatlılarından yiyip,biraz mola verebilirsiniz.


2-Demel Pastanesi
 Avusturya kraliyet pastanesi olarak bilinen Demel,Viyana için önemli bir mekan.Demel 1876'dan bugüne kadar hizmet vermektedir.Viyana'nın merkezinde bulunan kışlık Hofburg Sarayı'nın karşısında bulabilirsiniz. İçeriye girmek için biraz sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz ama beklediğinize değeceğini bilmenizi isterim.Ayrıca burada Viyana'ya gitmek için tek başına sebep olabilecek apfelstrudeli yiyebilirsiniz.Bu tatlı kraliyet tatlısı olarak geçiyor ve elmalı turtaya benziyor.Viyana'da bazı yerlerde sıcak ve soğuk olarak iki çeşidini bulabilirsiniz.


3-Figlmüller
 Viyana'ya gidipte şinitzel yemeden dönmek olmaz tabiki.Şinitzel yiyecekseniz de en ünlü yerinde yemenizi tavsiye ederim.Figlmüller iki şubeye sahip,Viyana'nın turistik lokantalası herkesin gözdesi.Kapısında uzun kuyruklar olan mekanlardan bir tanesi de burası.Biz bunu önceden bildiğimiz için programımızı belirledikten sonra mekanın internet sitesinden rezarvasyon yaptırdık.Siz de bu şekilde Figlmüller'in lezzetli yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.


4-Viyana Devlet Opera Binası
 Orjinal adı Viener Staatsoper'dir.Binada hem konserlerden bir tanesine girip hem de içini rehberler eşliğinde gezebilirsiniz.Güzel bir opera ziyafeti yaşamak istiyorsanız burası için önceden bilet almalısınız.Çünkü operaların biletleri çok çabuk tükenmektedir.


5-Hundertwasserhaus
 Viyana'nın ünlü insan ve doğa dostu bu binası gerçekten görülmeye değer yerlerden.Çok garip ama etkileyici bu yapı ressam Friedensreich tarafından tasarlanmış.Rengarenk bu binanın terasında bulunan cafede keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.


6-Schönbrunn Sarayı Hayvanat Bahçesi
 Bu hayvanat bahçesi sarayın içerisinde bulunan içinde hayvan çeşidinin çok fazla olduğu ve benim gördüğüm en geniş alanlara sahip oldukları hayvanat bahçesi.Hayvanat bahçelerini asla onaylamayan bir insanım ama panda denildiğinde benim için akan sular durur.Bu sebeple Schönbrunn Sarayı'na girer girmez soluğu pandaların evinin önünde aldım.Panda anne, lohusa olduğu için göremedim ama yine de sarayın her yerini gezmek güzeldi.Görmek isterseniz gitmenizi tavsiye ederim belki pandalara denk gelirsiniz ;)


7-Prater Park ve Dönme Dolap
 Burayı ziyaret etmek büyülü bir dünyanın kapılarını aralamak gibi.Devasa bir alanda bulunan park önceden kraliyetin avlanma bölgesi olarak kullanılıyormuş.Burda hem dans etmek hem de yemek yemek için harika yerler var.Parktaki en önemli yer tabiki dev dönme dolap.Dönme dolap şehrin en muhteşem görüntülerinden bir tanesini ziyaretçilere sunuyor.


İşte Dünya'nın En Pahalı Evi!

22:37 Unknown 0 Comments


 Dünyanın en pahalı evi, dünyanın en zengin iş adamları sıralamasında 5. olan Hintli Mukesh Ambani'ye ait. Zengin iş adamı Makesh 43 milyon dolarlık bir servete sahip. 2 milyon dolara mal ettiği bu rezidans görünümlü sıradışı evi ise biraz biz züğürtlerin çenesini yoracak...



 173 metre yüksekliğinde 27 kat olan Antilia Hindistan'ın Mumbai kentinde inşa edilmiştir. Antilia'da oyun salonundan sinema salonuna, helikopter pistinden park yerine kadar herşey düşünülmüş.


 Makesh, evinin ilk 6 katında 168 adet lüks arabasını koyabilmek için geniş bir otoparka sahip. Bu park alanı sayesinde bütün lüks araba flosunu evinin içinde barındırabiliyor. Arabaların bakım ve tamiri için ise, 7. kat sadece araba servisi için ayrılmış. Ayrıca evinin en üst katında 3 adet helikopter pistine sahip. Helikopter pistinin bir alt katında ise hava kontrol kulesi bulunmaktadır.


 Antilia'nın 50 adet koltuklu bir de sinema salonu bulunuyor. Aynı zamanda Mumbai'de dışarısı sıcakken bile Ambani ailesi evlerinde kar keyfi sürmek için '' Kar Dünyası'' olarak adlandırdıkları bir alana sahipler.


Antilia'nın içerisinde 9 adet asansör bulunuyor. Ambani ailesi kendileri için özel olmak üzere misafirlerin ve aynı zamanda çalışanların kullanabilmesi için 9 adet asansör tasarlanmış.



 Üst katları Makesh ailesi kendi alanı olarak tasarlamış orta katı ise misafirhane olarak tasarlamışlardır. Ayrıca bina içerisinde ayrıca Makesh ailesi için hizmet edecek 600 personel bulunuyor.


Tamamlanması 7 yıl süren Antilla'nın her yeri tamamen Makesh'in eşinin zevkine göre tasarlanmış. Hint kültüründen sapmadan modern şekilde tasarlanmasına özen gösterilmiş.


Aynı zamanda içerisinde Makesh'in eşi Nita Ambani dua edebilmek için ,evin bir katını tapınak 
halinde tasarlamıştır.


Evin bir katı ise, ''Sağlık katı '' olarak adlandırdıkları bir alan olarak tasarlamışlar. İçerisinde spa, jakuzi, sauna, kapalı ve açık yüzme havuzu bulunuyor.

Vallahi ne diyelim! Çeneler yoruldu hasetten çatladık! Makabi ailesi gerçekten rahatına ve lüksüne düşkün anlayacağınız. Parayı harcamak başka şey bu kadar hayal gücü başka. Bize de bir gün nasip olur inşallah ne diyelim güle güle otursunlar !





İstanbul'da Ayaküstü Yiyebileceğiniz 10 Sokak Lezzeti !

18:51 Unknown 0 Comments


Sokak lezzetleri, Manzarası, Boğaz havası, taşı, toprağı herşeyi altın İstanbul'un. Elinizde kestane dolu kese kağıdı ile arşınlayabilirsiniz bütün sokaklarını. Taksim'den Cihangir'e, Beşiktaş'tan Ortaköy'e... Bütün sokak lezzetleri ile Ağzınıza layık bir yazı!

1.Balık ekmek

Eminönü'ne gidenlerin vazgeçilmezidir Balık ekmek. Sahilde sandalların üzerine kurulan ızgaralarda pişen balık tüm Eminönü sahilini etkisi altına alır, Turşu bidonlarından yükselen Turşu kokularından bahsetmiyorum bile. Balık ekmeğin yanında turşu suyu mu olur demeyin, deneyin!

2. Kumpir


Kumpir mi istedi canınız? Yürüyün Ortaköy'e! Alın kumpirinizi elinize, dilerseniz oturun geleni geçeni izleyin, dilerseniz Ortaköy meydanı'ndan inin sahilde bir banka oturun vapurları izleyin! Keyfi nasıl yapacağınız size kalmış!

3. Simit

Etçil olan martıları bile şaşırtır bu simitSimiti tadan vazgeçemiyor. Sıcak çay ile aralarında ciddi bir ilişki olan susamlı gevrek simit ayak üstü yapabileceğiniz keyiflerden birisi!

4.Kestane 


Kestane kebap yemesi sevap! Alın elinize vurun kendinizi Taksim Galata'dan aşağıya! 

5. Kokoreç

Iyk mıyk demeyin Mirkelam'a bile şarkısını yazdırmış bu lezzet ! Temiz olan yerde bulun yiyin! Kimsenin size keçi, koyun kakası yedirme fantazisi yok, Herkes yiyor siz de yiyin! Gece çıkar tadı ama Gece yiyin!

6. Seyyar Pilav

Nohutlusundan, tavuklusuna, ketçaplı, turşulu seçenekleriyle seyyar pilavcılar özellikle İstanbul'da her sokakta karşınıza çıkıyor. Hele yolunuz Unkapanı'na düşerse gidin Unkapanı pilavcısı'nda yiyin. Hem seyyar halinde, hem de dükkanın içinde dilediğiniz şekilde yiyebilirsiniz. Yanlız önünüzde baya bir kuyruk olacaktır sabırlı ve boğazınıza düşkünseniz bekleyin ve bu eşsiz lezzeti tadın.

7. Pamuk şekeri, Kağıt helva 

Yağmurlu havalarda 2 dakikada beliren Şemsiyeciler gibi güneşli havalarda da beliren Pamuk şekercisi ve Kağıt helvacıları vardır İstanbul'un. Güneşli havalarda herkes çoluk çocuğu alarak sahile iner, o deniz manzarasının keyfi de kağıt helva ve pamuk şekerle çıkar!

8. Süt Mısır (Közde/ Haşlanmış)

Bırakın çocuklara alışveriş merkezlerinde bardakta mısır almayı! Verin eline közde süt mısırını, koçanıyla tadına vara vara yesin. Bardakta mısır da neymiş!

9. Lokma tatlısı

Off sıcacık, çıtır çıtır, mis gibi kokusu uzaktan gelir burnunuza. Kadiköy'de, Eminönün'de, Beşiktaş'ta bulabileceğiniz eşsiz bir lezzet  Ballı Lokma tatlısı aman hadi hayırlısı!

10. Islak hamburger

Oooo 1, 2, 3 Kı-zıl-ka-ya-lar! Taksimin ağası, Gece kuşlarının vazgeçilmezi, Taksim'de geçen bir gecenin sonu mutlaka orada biter Nokta !



Anlamı İçinde Saklı 7 Markanın Logosu Ve Hikayesi !

03:00 Unknown 0 Comments

 Bir çok ünlü markanın logosunun anlamı kendini direk ele veriyor ama her zaman denk geldiğimiz göz yanılsamalarımıza bağlı olarak veya baktığımızda anlam veremediğimiz şekillerden ötürü boş veriyoruz. Ünlü markaların başarısı bir yana dursun logosuyla bile insanları mest edebiliyorlar. Bir başarı hikayesi de bu logoların üzerine yazılabilir!

1. Starbucks

Amerikalı yazar Herman Melville'in yazarı olduğu Mobydick Romanında ki '' Starbucks'' karakterinin adı verilmiştir. Aynı zamanda logosunun üzerinde karaktere yer verilmiştir.

2. Amazon
Hepimizin en az bir kere alışveriş yaptığı amazon logosunu müşteri memnuniyetini A'dan Z'ye karşıladığını belli etmek adına tasarlamış.  A'dan Z'ye yönelen ok ise temsili olarak müşteri 
memnuniyetini tam olarak sağladıklarını gösteriyor. 

3. Toblerone


Dünyaca ünlü Toblerone çikolatasının logosu'nun içindeki ayının farkedilmesi çok zor değil. Bu ayının hikayesi ise Toblerone'un ilk üretildiği yer olan İsviçre'nin Bern şehri. Bern'in kuruluş hikayesinde ayı'nın önemi ise, ilk vurulan hayvanın isminin şehrin adının olacak olması. Bern adı almancası '' bär '' olan ayı kelimesinden geliyor. 

4. Gillete

Gillete'in bir başarısı da logosunun içerisinde kendi mesajını veriyor olması. İlk iki harfi olan G ve İ harfleri jiletle kesilmiş gibi tasarlanmış. Yani diyor ki jiletin hakkını veriyoruz!

5. Rolex

Dünya'nın en ünlü ve pahalı saatlerinin yaratıcısı Rolex'in logosu ise bir tacı temsil ediyor. Yani saat dünyasının Kral'ı olduğunu savunan Rolex yukarı doğru uzanan 5 çıkıntı da marifetli ellerde ustalıkla yapıldığını gösteriyor.

6. Ferrari

Ferrari'nin üzerindeki şahlanan at, Enzo Ferrari'ye 1923 yılında İtalyan Kontes tarafından verilen hediye at ilham alınarak tasarlanmış. Logo üzerinde Bulunan S ve F harfleri ise Scuderia Ferrari yani Ferrari grubunun baş harfleri bulunmaktadır. 

7. Ziraat Bankası




Ziraat Bankası'nın baş harflerinin yukarıya doğru uzanış şekli bir başağı temsil ediyor. 

Size Fikir Verecek 10 Minimal Dövme !

06:55 Adsız 0 Comments

 Minimalizm,kökeni 1960'lara dayanan ve sadeliği, nesnelliği ortaya çıkaran bir sanat akımıdır. Nesnenin nesne olma özelliğine dikkat çekmek ve ifade,tarihsel,sembolik anlamlarını minumuma indirmek amacıyla oluşmuştur. Minimalizm, mimaride, sanatta ve müzikte karşımıza çıkan bir akımdır. Minimalizm son zamanlarda hayatımıza çoğu yerde karşımıza çıktı. Bunlardan bir tanesi de dövmeler!
  Dövmeler uzun yıllardan beri bedenimizi kendi tuvalimizmişçesine kullanmamıza yarayan, "bence" bir sanat dalı. Bu konuda benim tercihim her konuda olduğu gibi minimal dövmeler.Eğer tüm bacağını, kolunuzu kaplayan,şaaşalı,çok renkli dövmeleri sevmiyorsanız siz de ufak ve mimal dövmeleri tercih edebilirsiniz. Dövmenizle vermek istediğiniz anlamı, ya da anlamsızlığı illa ki karışık desenlerle iletmek zorunda değilsiniz. Gelin size fikir vermek için seçtiğimiz dövmelere bakalm. Belki bir tanesi de sizin vücudunuzda yer alır.

1-ÇİÇEKLER
 Çiçek diyince aklınıza bir buket çiçek dövmesi gelmesin. Çiçeklerin de minimali var. Belki çiçekleri çok seviyorsunuz ya da sizin için bir anlam ifade ediyorlar. Karmakarışık çiçek dövmeleri sevmiyorsunuz, ama siz de anlamı olan bu nesneyi vücudunuzda nasıl taşıycağınıza karar mı veremiyosunuz? İşte mükemmel, minimal bir çiçek dövmesi.


2-YAZI
 Yazılar belki de dövmelerin en çok tercih edilenlerinden. Hayat mottonuz ya da siz de yer etmiş bir şarkı sözü.. Belki de sizin için en güzel dövme budur. Tabi ki bu da minimal :)


3-PANDA
 Bu tatlı hayvanları çok mu seviyorsunuz ( herkes gibi)? Onların nesillerinin tükenmemesi için çalıştınız belki de.. Sizde yerleri ayrıysa, bu da sizin için!


4-LİNES (ÇİZGİLER)
 Line art,son günlerde,zaman zaman gördüğümüz çalışmalar. Resmi iki boyutlu ve mümkünse tek bir çizgiyle yapma sanatıdır. Ve oldukça minimalist!
5-MANDALA
 Mandala, şekilleri belirli bir düzene göre boyamaktadır. Daire veya kare şeklindeki mandalalar her şeyin mistik merkezini sembolize eder. Meditasyon nesnesi olarak kullanılır. Sizin de meditasyona veya hindu dinine ilginiz varsa bu dövme hoşunuza gidecektir.


6-DÜNYA 
 Dünya bizim için komplike ve maksimalist bir yer olabilir. Ama dövmede de böyle olmak zorunda değil!


7-ARKADAŞLIK DÖVMESİ
 Arkadaşınızla aranızda özel bir anlam taşıyan sembol ya da bir hareket varsa bunu dövmeye yansıtmak sonsuza kadar arkadaş olacağınızı gösterir. Tabi ki minimal bir dövmeyle!


8-GEOMETRİK
 Geometrik şekiller hayatımızın her yerindeler. Üçgenler, çemberler ise dövmelerde sıkça karşımıza çıkanlardan.Geometri tutkunuysanız hoşunuza gidebilecek minimal olan dövmeler var.


9-SEMBOLLER
 Vücudunuzda taşımak isteyeceğiniz envai çeşit sizin için anlamlı olabilecek sembol var. Kendiniz için bir tanesini dövme olarak seçeceğinize adım gibi eminim.


10-TAKIMYILDIZ
 Bazı ünlü takımyıldızlar çeşitli nesnelere benzetilen parlak yıldız düzenlerine sahiptir. İnsanoğlu gökyüzünde görüp tanımlayamadığı cisimleri, bildiği ve gördüğü varlıklara benzetmeye meyillidir. Sizin de bakıp dilek tuttuğunuz, size şans veren ya da burcunuzun takımyıldızını vücudunuzda taşıyabilirsiniz.