Bildiğiniz Tüm İşe Alım Görüşmelerini Unutun! Heineken'in Sıradışı Mülakat!

14:21 Adsız 0 Comments

 Üniversite bittikten sonra iş görüşmeleri,pozisyon açıkları,hangi pozisyonda çalışmak istediğiniz her ortamda bunları konuşurken buluyorsunuz kendinizi. Dolu dolu cvler, pekte dolu olmayan pişmanlıklarla dolu cvler hepsi tek derdiniz haline geliyor. Yaşayan bilir. Üniversitede okurken son sınıfa yaklaştıkça bunun buhranı basar bir yavaştan..
 Mülakatlar ise olmazsa olmazlar. Mail attılar görüşmeye çağırıyorlar, ilk mülakatınıza gideceksiniz, Google'a "iş görüşmesinde yapılması gerekenler"diye yazdınız çoğu sitede aynı öneriler klasik tavsiyeler.
 15. 20 dakikada sizin ideallerinizi, çalışma disiplininizi,ne kadar verimli olabileceğinizi klasik sorularla öğrenmeye çalışan firmaların, şirketlerin işe alım kriterleri ve mülakat şekilleri ne kadar doğru tartışılır.  Hollanda'lı bira devi Heineken ise bambaşka bir stil ortaya koymuş bu konuda. Az da olsa bu olayda reklam olduğunu düşünsem de yine de enteresan bir yaklaşımda bulundukları için takdir ettim.Buyurun siz karar verin klasik sorularla,hep aynı kriterler aranan iş görüşmelerimi yoksa Heineken farkıyla bir mülakat mı?



 Test 1-Kick Off (Başlama Vuruşu)
 İlk kriter biraz garip.Mülakatı yapacak olan adam gelen adayların ellerinden tutarak,görüşmenin yapılacağı odaya getiriyor ve bunun onlara ne hissettirdiğini soruyor.

 
 Test 2- Medical Assistance (Acil Yardım)
 Bu test ise iş görüşmesi için gelen adayın ilk yardım becerisini ve acil durumlarda ne gibi yollar izlediğini test ediyor.Sanırım soğukkanlı olmak önemli.


  Test 3- Exit (Çıkış)
 Üçüncü test ise bir soru şaşırtıcı değil mi böyle sıradışı bir mülakatta soru olması? Ama durun bu soru bildiğimiz mülakatlardakilere benzemiyor ! 'Ateşli ve tutkulu mu yoksa soğukkanlı ve ihtiyatlı mısın?' Soğuk kanlı ve ihtiyatlı ise yanlış cevap.. Tabi ki bununla da bitmedi !! Binada bir anda alarm devreye girer ve görevli biri girerek bir sorun olduğunu,acilen binanın boşaltılması gerektiğini söyler.


 Yangın merdivenlerinden indikten sonra çatıda birinin mahsur kaldığını görürler ve aşağıya bir sorun yaşanmadan atlayabilmesi için yardım ekibinin bir kişiye ihtiyacı vardır.Bunun için gönüllü olan kişi tabi ki gönüllerin de sahibi olacaktır.Ama iş sahibi olmasını sağlayacak mıdır bilemiyoruz.Göreceğiz... Söylemeden geçemeyeceğim bunların hepsi bir kurgu ve tüm şirket olacaklardan haberdar.


  En iyi 3 görüşme internet üzerinden yayınlanıp,oylandı.En çok oy alan aday son test için Juventus Stadına götürüldü.


 Burada da esprili bir şekilde Guy Lucthing'e işe alındığı müjdesi verildi.Bu videoda reklam payı olsa da bir şeyleri değiştirmek için bir adım olabilir diye umuyoruz.İş arayan herkese güzel mülakatlar diliyoruz.




You Might Also Like