Dizi Arayanlara Fikir Verecek 10 Tavsiye

00:34 Adsız 0 Comments

  Diziler çoğumuzun izlemeyi sevdiği yapımlar.Özellikle yabancı dizi tutkunları çok.Bir de televizyon izlemeyi sevmeyenler için vazgeçilmezler.Türk yapımı dizilerde zengin adam fakir kadın aşkları,intikamlar,entrikalar,kötü yengeler,eziyet eden kaynanalar ,düşük bütçeli aksiyon sahneleri,sıkıldığınızı tahmin edebiliyorum.Klişelerden sıkılanlar,yabancı dizi izlemeyi sevenler ve ellerindeki dizileri tüketenler lütfen şöyle buyurun bir dizi tutkunundan öneriler..

 1- Westworld / IMDb-9,0
Westworld,2 Ekim tarihinde HBO'da yayımlanmaya başlamıştır.Dizi,teknolojik dünyanın gelişmesi,özellikle yapay zekanın doğmasıyla birlikte,sonucunda yaşanabilecek olumsuzlukların ele alınmasından doğmuştur.Westworld adında vahşi batı konseptinde bir eğlence parkını ve buraya para ödeyerek gelen insanları konu almaktadır. Yapay zekalı robotların da bulunduğu bu eğlence parkında işler biraz değişecek.Daha fazla konuşup spoilera girmek istemiyorum =) Mutlaka bir bakın derim.


  
2-Girls / IMDb-7,3
 15 Nisan 2012 tarihinde yine HBO'da yayımlanan dizi,oyunculardan bir tanesi olan Lena Dunham tarafından yaratılmıştır.Dizi de New York'ta yaşayan 20'li yaşlarda arkadaşların hayatını farklı bir şekilde ele almaktadır.Lena Dunham'ın hayat tecrübeleri ve yaşadıkları kaynaklı olan dizi izlediğimiz gençlik dizilerinden epey bir farklı.


  3-Sense8 / IMDb-8,4
 8 farklı ülkede yaşayan 8 insan ve aralarındaki telepatik iletişimi konu alan dizi Netflix'te yayımlanmaktadır.Birbirlerinin dillerine,zekalarına,yeteneklerine,hafızalarına sahip olan bu 8 kişi,bazen birbirlerine ulaşmaya bazense hayatta kalmaya çalışacaklar.


  4-The OA / IMDb-7,9
 Bu listede benim ve arkadaşlarımın favorisi olan The OA, 7 sene önce kaybolan kör bir kadının intihar ettikten sonra mucizevi bir şekilde kurtularak,büyük değişiklikler yaşadığı hayatını konu almaktadır.Bilim kurgu kategorisinde olan bu dizinin her bölümünde,hem çok şaşıracak hem de heyecandan yerinizde duramayacaksınız.


  5-Orange Is the New Black / IMDb-8,3
 Pipper Chapman nişanlı bir kadındır.Uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle tutuklanır ve bir kaç yıllık hapse düşer.Hapse düşmeden önce yaşam standartları yüksek olan bu kadın kendi isteği ile teslim olmuştur.Hapishane hayatının değişik dünyasına adım atan Pipper,hayatı sorgulamaya başlar.Çok büyük değişimler yaşayan Pipper'ın dışarıdaki hayatının eskisi gibi olmadığına şahit olacak ve orada tanıştığı insanlarla zor şartlarla yaşarken,eski alışkanlıklarının ve sevdiği şeylerin değiştiğine şahit olacaktır.Bu kadınların hapishanede yaşadıklarını mizahi bir şekilde ele alan bu dizi sizi eğlendirmeyi garantiliyor.


  6-The Crown / IMDb-8,8
 Netflix'te,4 Kasım 2016'ta yayınlanmaya başlayan dizi en büyük bütçeli diziler arasında yer alıyor.The Crown dizisinde 1947 yılında savaştan yeni çıkan İngiltere'da Buckingam Sarayı'nda yaşanan olaylar konu ediliyor. Son dönemlerin en etkili simaları arasında yer alan Kraliçe 2. Elizabeth'in yaşadığı olaylar çarpıcı bir şekilde ekranlara geldi.Sarayda yaşanan entrikalar,aşklar ve İngiltere'nin siyasi hayatına yön veren olaylar izleyicilere aktarılıyor.


  7-Black Mirror / IMDb-8,9
 Modern toplumun ve bu toplumdaki bireylerin sorunlarını,yeni teknolojinin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset,medya,sanat ilişkilerini yer yer abartı ve birazcık mide bulantısıyla ve bilim kurgu ögeleriyle gösterecek olan bu dizinin bağımlısı olacaksınız.Her bölümde ağzınızın beş karış açık kalacağı Black Mirror boş zamanlarınızda nasıl bittiğini asla anlayamayacağınız bir dizi.

  
  8-Narcos / IMDb-8,9
 Kolombiya'nın ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın gerçek hayatını konu alan Narcos dizisi,bir biyografi olmasına rağmen ilgi çekici bir şekilde seyirciye aktarılıyor.Aklınızın alamayacağı zekasıyla Pablo,inanılmaz kaçış planlarıyla sizi ekrana kilitleyecek.


  9-Shameless / IMDb-8,7
 Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi,altı çocuk ve bir babadan oluşan ailenin zaman zaman komik,çoğu zaman ise yürek burkan hayatları anlatılmaktadır.Baba Frank alkol batağındayken,çocukların en büyüğü Fiona ise kardeşlerini okutma ve geçindirme derdindedir.Her ne olursa olsun bu aile yaşadıklarının üstesinden gelir.


  10-The Following / IMDb-7,5
 Ünlü seri katil Joe Carrol ölüm hücresinden kaçar ve yeni bir çılgınlığa soyunur.Bunun üzerine FBI,eski bir ajanı davaya danışmanlık yapması için çağırır.Artık göz önünde olmayan bu ajan,edebiyat öğretmenliği yaptığı üniversitenin kampüsünde 14 kız örenciyi öldüren Carrol'ın 9 yıl önce yakalanıp hapse atılmasından sorumludur.Ajan,Carrol'la ilgili her şeyi bilmektedir.Bu seri katili yaklamak için harcadığı zamanda her anlamda çok yıpranan ajan sahadan ayrılalı uzun zaman olmuştur.Bu soruşturma Hardy'nin kurtuluşudur.Harekete geçmesi gerekmektedir.Sizi heycandan yerinizde oturtmayacak bu diziyi listenize kesinlikle yazmalısınız.



Bildiğiniz Tüm İşe Alım Görüşmelerini Unutun! Heineken'in Sıradışı Mülakat!

14:21 Adsız 0 Comments

 Üniversite bittikten sonra iş görüşmeleri,pozisyon açıkları,hangi pozisyonda çalışmak istediğiniz her ortamda bunları konuşurken buluyorsunuz kendinizi. Dolu dolu cvler, pekte dolu olmayan pişmanlıklarla dolu cvler hepsi tek derdiniz haline geliyor. Yaşayan bilir. Üniversitede okurken son sınıfa yaklaştıkça bunun buhranı basar bir yavaştan..
 Mülakatlar ise olmazsa olmazlar. Mail attılar görüşmeye çağırıyorlar, ilk mülakatınıza gideceksiniz, Google'a "iş görüşmesinde yapılması gerekenler"diye yazdınız çoğu sitede aynı öneriler klasik tavsiyeler.
 15. 20 dakikada sizin ideallerinizi, çalışma disiplininizi,ne kadar verimli olabileceğinizi klasik sorularla öğrenmeye çalışan firmaların, şirketlerin işe alım kriterleri ve mülakat şekilleri ne kadar doğru tartışılır.  Hollanda'lı bira devi Heineken ise bambaşka bir stil ortaya koymuş bu konuda. Az da olsa bu olayda reklam olduğunu düşünsem de yine de enteresan bir yaklaşımda bulundukları için takdir ettim.Buyurun siz karar verin klasik sorularla,hep aynı kriterler aranan iş görüşmelerimi yoksa Heineken farkıyla bir mülakat mı?



 Test 1-Kick Off (Başlama Vuruşu)
 İlk kriter biraz garip.Mülakatı yapacak olan adam gelen adayların ellerinden tutarak,görüşmenin yapılacağı odaya getiriyor ve bunun onlara ne hissettirdiğini soruyor.

 
 Test 2- Medical Assistance (Acil Yardım)
 Bu test ise iş görüşmesi için gelen adayın ilk yardım becerisini ve acil durumlarda ne gibi yollar izlediğini test ediyor.Sanırım soğukkanlı olmak önemli.


  Test 3- Exit (Çıkış)
 Üçüncü test ise bir soru şaşırtıcı değil mi böyle sıradışı bir mülakatta soru olması? Ama durun bu soru bildiğimiz mülakatlardakilere benzemiyor ! 'Ateşli ve tutkulu mu yoksa soğukkanlı ve ihtiyatlı mısın?' Soğuk kanlı ve ihtiyatlı ise yanlış cevap.. Tabi ki bununla da bitmedi !! Binada bir anda alarm devreye girer ve görevli biri girerek bir sorun olduğunu,acilen binanın boşaltılması gerektiğini söyler.


 Yangın merdivenlerinden indikten sonra çatıda birinin mahsur kaldığını görürler ve aşağıya bir sorun yaşanmadan atlayabilmesi için yardım ekibinin bir kişiye ihtiyacı vardır.Bunun için gönüllü olan kişi tabi ki gönüllerin de sahibi olacaktır.Ama iş sahibi olmasını sağlayacak mıdır bilemiyoruz.Göreceğiz... Söylemeden geçemeyeceğim bunların hepsi bir kurgu ve tüm şirket olacaklardan haberdar.


  En iyi 3 görüşme internet üzerinden yayınlanıp,oylandı.En çok oy alan aday son test için Juventus Stadına götürüldü.


 Burada da esprili bir şekilde Guy Lucthing'e işe alındığı müjdesi verildi.Bu videoda reklam payı olsa da bir şeyleri değiştirmek için bir adım olabilir diye umuyoruz.İş arayan herkese güzel mülakatlar diliyoruz.